musicMusik har blivit en vara som är väldigt lätt att få tag på. Det finns flera olika sätt att inhandla musik i dagens lägen, valet beror helt på vilka preferenser man har.

Strömma musik

Det vanligaste i dagens läge är att strömma musiken genom olika program. Det största är så klart det svenska programmet Spotify där ett medlemskap kostar 99 kronor i månaden och alla artister får betalt för varje gång någon lyssnar på deras sång.

Konserter

Det har alltid varit populärt att se sina favoritartister live. Även fast cd-försäljningen har minskat, har människor inte slutat gå på konserter. Varje sommar finns det flera musikfestivaler över hela landet och under vintern kan man hitta julkonserter i varenda stad i riket. Sverige är också ett populärt resmål för internationella som uppträder på Globen.

Rabatt på skivor

Det finns dock fortfarande de som köper skivor och mp3:er för att kunna spara musiken på andra platser än datorn. En cd-skiva är ett sätt att stödja sin favoritartist. Tycker man att det känns dyrt att köpa en skiva, kan man alltid används sig av rabattkoder för att komma undan billigare. Det finns sajter där man endast behöver söka efter butik för att hitta lämpliga rabatter.

Youtube

Sedan kan vi inte sticka under stolen med gratisalternativ. Man kan alltid se på gratis musikvideos via flera musikkanaler på YouTube. Man kan också hitta smakprov och förhandsvisningar av nya låtar som är på väg att släppas. Kanalen Vevo har allt man behöver när det kommer till musik och kan säkert hjälpa en att hitta nya favoriter att lyssna på.