Den folkkäre svenska sångaren Björn Skifs kom till världen den 20 april 1947 i Vansbro. Ett av Björn Skifs mest kända verk är Michelangelo från 1975. Förutom sång har Björn Skifts även gjort sig känd som programledare och skådespelare. Redan när Björn Skifs var 12 år gammal satte han upp shower i sin hemstad Vansbro. Detta gjorde Björn under namnet Rock-Nalle.

Internationellt

Sedan dess har han gjort en stor karriär och blivit en folklig idol och förebild för många människor både nationellt och internationellt. Hans biografi är mycket lång och mångfacetterad. Björn berättar själv om det i en bok som kan hittas på nätet.

Det han har blivit mest känd för internationellt är låten Hooked on a feeling. Låten slog igenom stort internationellt, främst i USA där den tog sig hela vägen till första plats på Billboard-listan. Således en mycket stor bedrift för en grupp från det lilla landet Sverige.

En förebild för unga talanger

Björn Skifs har gjort mycket för popmusiken med sin talang men också genom sitt enorma driv. Detta är något som med tiden gjort honom till en mycket stor idol och förebild. Björn har lyckats engagera en ny generations musiker och för detta är vi i musik- och kulturvärlden givetvis mycket tacksamma.